keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Syksyn eka seminaari! Hui!

Nyt ei ole enää tekemisen puutetta tai suuremmin ylimääräistä energiaa, vaan illalla nukahtaa kyllä samantien kun pään saa tyynyyn. :)


Viime viikonloppuna tein minireissun Suomeen ja launtaina yu-porukan kanssa tehtiin piiiiiiiiitkä reissu Lappajärvelle, jossa kisattiin Vattenfall-seuracupin Kilo-sarjan (alle 5000 asukkaan kunnat) finaali. Kiri pärjäsi hienosti ja paransi pari sijaa siitä millä sijoitukselle kisoihin lähdettiin. Muuten viikonloppu meni mukaan tulevia tavaroita pakkaillessa, mutta ehdin mä toki käydä katsomassa  tulevaa kummipoikaa! Maanantaiaamuna saavuin tyytyväisenä Tukholmaan, sillä tuo laivayhteys on kumminkin aika helppo tapa matkustaa vaikka ensi alkuun laivailua epäröinkin. Illalla ehtii pari tuntia hoidella koulujuttuja koneella sekä kerrankin pääsee ajoissa nukkumaan, kun ei oo mitään ylimääräisiä virikkeitä ja aamulla on heti valmis, kun on takana hyvä yö!

 


Tällä viikolla koulupuurtamisen ohella oon koittanut saada huonettani mun näköiseksi sekä hankkia tavaroita, joita tuun tartteen. Alkaa alki helpottumaan kummasti, kun vaatteet saa pois matkalaukuista ja ruuanlaittovälineinä on muutakin kuin haarukka, veitsi ja lautanen. Nykyään voi muunmuassa ostaa siivuttamatonta juustoa tai vaikka pastaa kun vihdoin on kattila, jolla sitä keittää. ;) myös uunin käyttö helpottuu, kun muistin ottaa Suomesta mukaan uunikintaat...



Koulussa on normaalirytmi jo puskenut päälle ja kaikki liikenevä aika menee koulujuttuihin. Tällä viikolla on ollut tasasesti luentoja ja huomenna mun opiskelu-uran eka seminaari, johon oli/on luettavaa muutamasta kirjasta ja muusta lähteestä sekä vastattavana viisi kysymystä. Tänään onneks jäätiin osan luokan kanssa syömään yhdessä koululle, vaikka varsinainen päivä loppui jo kymmeneltä, sillä kaikki läpikäydyt jutut aukeaa paljon enemmän, kun saa niihin myös muiden mielipiteitä. Eikä tehokkaan puolentoistatunnin opiskelun jälkeinen pikalentopallopeli ollut yhtään huono juttu. :)


Ei tämä arki vieläkään helppoa ole, mutta koko ajan kaikki helpottaa. Koulussa on jo ihmisiä kelle puhua ja opinnoistakin on pieni tieto, vaikka koko ajan tuleekin uutta. Koulun jälkeen tietää mitä seuraavaksi päiväksi on tehtävänä ja tietää minne menee, jos haluaa vaikka lenkille. Läheisessä ICAssakin tietää missä on banaanit ja missä leipä, enää ei tarvitse kiertää kauppaa montaa kertaa haluamaansa etsiessä. Aamulla tietää minne laiturille juoksee ja miten kauan aikaa vie oman oven sulkemisesta tunnelbanaan ehtiminen. Tommoset pikkujutut vie hirveesti energiaa, jos muutenkin on paljon tekemistä. Totta kai edessä on vaikka millaisia perusjuttuja joille en ole uhrannut ajatustakaan, mutta pakolliset on suunnilleen hoidettu. Ja se tuntuu aika kivalta. :)
 
*Kuvat Liljeholmenin leikkikentältä


På svenska:
Under de senasta dagarna har jag sysslat mycket med skolan eftersom skolan har redan sätts igång ordentligt med mycket olika infogrejer och föreläsningar. Imorgon är det redan första seminarium under min studentkarriär! Först behöver man läsa mycket om hur idrotten påverkar i samhället och hurdana möjligheter har ungdomarna från olika logiker att delta i aktivitetarna och vilken pedagogisk relevans har fritiden och hurdana konsekvrenser har det och det... Och sen har man några frågor för att svara på! Lätt som än plätt eller hur.. ;)


Och allt extra tiden har jag försökt att fixa mitt rum och saker så att jag kan bo här. Det har blivit mycket lättare när kläderna inte är i mina resväskor utan dom är i garderoben och i köket har jag nåt annat än tallrik och gafflar. Det är mycket lättare att laga mat när man har ett par kastruller och stekpannan här. :-) Men fortfarande finns det mycket att göra för att trivas här bättre, alltså när man har lite mer tid (och pengar!)


Livet blir lättare och lättare hela tiden när man blir van med miljön, studierna, kompisarna.. allt som man har omkring sig! Förstås får vi t.ex. mycket mer att göra i skolan när hösten går vidare men vardagar känns inte så jobbiga när man vet vad ska man göra efter skolan eller var ligger bananer på ICA eller nåt sånt. Såna småsaker tar mycket energi när allt är nytt och man har mycket att göra. Det finns fortfarande mycket såna vanliga saker som man behöver fixa typ lånekortet till stadsbiblan men allt som är obligatoriskt är i ordning!


Och därför är jag faktiskt ganska nöjd. :)
 
*bilder från Liljeholmes lekplats
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti